Asperge-broccolisalade met zalm

bereidingstijd: 60 minuten
aantal personen: 6

De asperges schillen en het onderste stukje afsnijden.
1 ltr. water met zout, 2 eetl. citroensap en een snufje suiker aan de kook brengen 
en de asperges in 12 min. beetgaar koken.
De zalm wassen, droogdeppen met keukenpapier en met 2 eetl. citroensap besprenkelen.
De broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
De asperges met een schuimspaan uit het vocht nemen, af laten koelen en 
schuin in stukjes snijden.
De broccoli in het aspergenat in 8-10 min. gaar laten worden en in een zeef
af laten koelen.
De bouillon tegen de kook aan brengen en de zalm hierin in 7 min. gaar pocheren, uit de pan nemen en koud laten worden.
Het resterende citroensap met peper, zout, dille en olie losroeren en met 
de groenten mengen. 10 min. in laten trekken.
De zalm in stukjes verdelen en voorzichtig door de salade scheppen.

Asperges met ham, ei en peterselie

ingrediënten

16 verse asperges
3 eieren
2 plakken boerenham van 5 mm, in dobbelsteentjes
50 g roomboter
¼ bosje peterselie, fijngehakt

bereiden

Schil de asperges en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af. Leg ze in een ruime pan of braadslede met water; de asperges moeten onderstaan. Voeg wat zout toe. Leg een schone theedoek of wit keukenpapier op de asperges, zodat ze onder water blijven tijdens het koken. Breng het water aan de kook en kook de asperges vervolgens 2 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de asperges in het vocht afkoelen.

Kook de eieren 5 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Wrijf de eieren door een grove zeef. Doe de dobbelsteentjes boerenham bij het verkruimelde ei in een steelpannetje. Laat 20 g boter smelten en schenk de gesmolten boter bij de ham en het ei. Breng op smaak met zout en warm het mengsel even door.

Laat de rest van de boter in een aparte steelpan smelten.

Leg de asperges op een bord. Verdeel het mengsel van ei en ham erover. Schenk er een beetje warme, gesmolten boter over en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie.

Login